Midtbyens basketskole 2020

(For english scroll down) Da har vi gjennomført vår første basketskole. I 4 dager har vi hatt treninger for barn og unge fra 1.-8.klasse i Utleirahallen. 1000 takk til Utleira IL og Pål Wahl som lot oss få låne den flotte hallen deres som har god plass og flotte fasiliteter.

Vi har hatt 43 forskjellige unger innom i løpet av de 4 dagene basketskolen pågikk. Vi har hatt 2 økter daglig, første økta fra kl 10.00 til 11.30, og så andre økta fra kl 12.15 til 14.00.

Vi delte inn i 2 grupper, 1 for 1.-4.klasse og 1 for 5.-8.klasse og hadde 3 trenere på hver gruppe. Det var klart flest unger som deltok i den eldste gruppa. SFO er nok en sterk konkurrent nå som de har åpnet dørene igjen.

For de yngste var hovedfokus lek, mestring og moro – og det var topp stemning i gruppa alle dagene. Vi merket at ungene ble slitne i løpet av dagen og brøyt opp litt med spill og leker uten ball innimellom.

For de eldste var det mer basketfaglig fokus. Det var størst fokus på forskjellige skills, og det var bra innsats i gruppa alle dagene. Siste dagen var det mer spilling og konkurranser. Vi kåret Shoot-out vinnere og driblekonge/dribledronning. Premien var våre flotte Midtbyen Basket-sokker. Det var veldig kjekt å se utviklingen og fremgangen på de ungene som deltok alle dagene.

Vi gleder oss allerede til å avholde basketskole igjen. Vi har lært masse etter denne første runden, og tror vi kommer til å bli enda bedre neste gang.

We have now completed our first Midtbyen Basketball School, at Utleirahallen. Over the 4 days, we offered training for children and teens in 1st-8th grade. Many, many thanks to Utleira IL and Pål Wahl for lending us the gym! Utleirahallen was the perfect facility to hold our basketball school, it offered lots of space and conveniences.

We had 43 different kids participate over the 4 days. We offered two sessions each day, the first from 10-11:30 and second from 12:15-2:00pm.
The children were separated into two groups, 1st-4th grade and 5th-8th grade. We were also able to offer 3 coaches for each group.The largest group were the 5th-8th graders. With SFO programs opening back up we were in a bit of competition with our 1st-4th grade group.

The youngest group worked with the main focus on Play-Mastery-FUN. It was a wonderful and supportive atmosphere every day. We quickly learned that the little ones tire fast and required a variety of activities throughout the day. Sessions were split up with a little free choice, games without the basketball and relaxing with card games focused on a variety of skill development.

For our oldest group the focus was geared more on the development of basketball skills and sportsmanship. Each day the kids were engaged and active developing and practicing the fundamentals of basketball. On the last day, the kids were able to put their knowledge and skills to the test with more active playing and competitions. We “crowned” a Shoot-Out winner, a Dribble King and Dribble Queen. Our Midtbyen Basketball socks were handed out as prizes to the winners.

It was so nice to see the development and progress of all the children who participated throughout the week. We are already looking forward to planning and organizing our next basketball school.

Share this Post