JENTEBASKETDAGEN 2020 – FOR EN DAG !

Det var hele 70 jenter i alderen 7 til 14 år påmeldt til vår første jentebasketdag. På tross av knallfint høstvær og 18 grader ute OG buss-streik, så fant hele 53 jenter veien inn i Strindahallen. Det må da være en eller annen slags rekord ?

Våre 10 trenere delte jentene mellom seg, i 3 grupper etter alder, og kjørte skillstrening i hver gruppe først.

Etter en spisepause kjørte vi i gang med kamper på 3 baner, vanlige baner og kurver for de eldste, mens de aller yngste fikk spille på små kurver.

Takk til Utleira IL nok en gang for lånet av de mobile kurvene deres.

Det ble spilt til sammen 11 kamper, på 3 nivåer. Lagene Tiller Lions, Ranheim, Sverresborg Hoops, Singsaker og Midtbyen Basket var representert. Veldig gledelig at det vokser og gror såpass godt i jentebasketmiljøet i Trondheim. Særlig positivt var det at både Ranheim og Tiller stilte med 10 jenter hver.

Premien idag var gul Jentebasket-tshirt til alle, og de så ut til å falle i smak.

Vi tror det er viktig at jentene får spille basketball på jenters premisser. Takk til Sverresborg Hoops sine storjenter som stilte som dommere.

Det var mange flotte scoringer, toppers innsats og mange brede glis å se.

Takk til vår supre fotograf Øyvind Eilertsen for mange kule bilder.

Vi ser dette som en lovende start på stadig økende rekruttering på jentesiden i Midt-Norge. Vi gleder oss til fortsettelsen og håper flere av klubbene lar seg inspirere til å fortsette å bygge jentelag også!

Share this Post