JENTESERIEN ER I GANG

For første gang siden 2013 ble det avholdt ren jenteserie i Region-Midt. Hele 5 jentelag i alderen 2006-09 spilte 8 kamper på 2 baner i Strindahallen.

Vi i Midtbyen sto for arrangementet, og fikk hjelp av Singsaker, Sverresborg Hoops og Ranheim i sekretariat. Litt kjedelig å ikke kunne ha tilskuere, men det ble arti læll.

Det ble noen jevne kamper og noen ujevne, som forventet på dette nivået og helt i oppstarten for mange. Men det var ingenting å si på innsatsen.

Mange nye fjes har dukket opp på kort tid, både trenere og lagledere. Det er kjempebra jobba av klubbene som har satt fokus på jenter også – og har fått frem jentelag. Dette er svært gledelig for basketballen i regionen vår spesielt, og i basketnorge generelt.

Vi er opptatt av å gjennomføre basketball på jentenes premisser. 5 av 6 av dagens dommere var damer, bl.a. en BLNO dommer og en tidligere FIBA dommer. Det er også gledelig og viktig at 4 av 5 lag har kvinnelige trenere.

Vi håper at klubbene vil fortsette å jobbe godt med jentelagene sine, og rekruttere enda flere. Jentene må få samme status og oppmerksomhet som guttene i klubbene.

Vi tror dette er starten på noe positivt – og håper det fortsetter å spire og gro rundt omkring i klubbene fremover. Alle klubbene har god grunn til å være stolt av jobben de har gjort, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Neste runde er allerede 9.januar, og da skal vi spille 3mot3 – som er hurtig og morsom basketball. Håper vi kan få med enda flere klubber i den runden. Det er bare å melde seg på allerede, jo før jo bedre. Vi planlegger to klasser, 2005-2007 og 2008-2011. Her er de offisielle reglene for 3mot3

https://www.basket.no/siteassets/nbbf—dokumenter/spilleregler/nbbf-spilleregler-3mot3.pdf

1000 takk til fotograf Hugo de la Plaza for hærrlige bilder 👏

Takk til alle som deltok og gjorde dette til en strålende dag !

Share this Post