Andre runde i Jenteserien

Endelig kamper igjen! Andre runde i jenteserien ble kjørt som 3mot3 turnering.

11 jentelag fra 5 klubber spilte til sammen 22 kamper på 5 baner i løpet av ettermiddagen i Strindahallen. 3mot3 var en ny variant for de aller fleste, men det så ut som det falt i smak.

Vi hadde med spillere i aldersgruppen 2004-2010, og vi delte hallen i 2 – slik at de eldste spilte på den ene siden av veggen, og de yngste på den andre siden med lave kurver. Strindahallen er heldigvis stor, så vi har stor tumleplass.

Det var mange jevne kamper, og 2 av dem gikk til overtime. I og med at det var 36 spillere påmeldt 2 dager før, valgte vi å kjøre ett arrangement innenfor regelen om max 50 i hallen. Dette medførte at vi dessverre måtte avvise de som ble påmeldt etter at den avgjørelsen var tatt, og vi måtte avvise flere foreldre som ønsket å sitte sekretariat osv for å få være i hallen.

Vi har fått midler fra Equinor til jentebasketballen, og noen av disse pengene har gått med til å kjøpe Molton lærballer. I tillegg så har vi fått Molton plastballer fra NBBF og FIBA “Her World Her Rules”. Alle de deltagende klubbene fikk en ballbag med 10 baller, 2 Molton lærballer og 8 Molton plastballer som er øremerket jentelagene.

Det er kjedelig å ikke kunne ha publikum og kiosk, men vi hadde musikk og god stemning i hallen likevel.

Takk til klubbene Sørsia, Singsaker, Sverresborg Hoops og Ranheim som deltok – alle trenere, spillere, sekretariat og dommere som hjalp til underveis.

Neste arrangement for jentene er basketskole i palmehelga, 26.-29.mars. Vi ber om at trenere og ledere selger inn dette til jentene på sine lag. Pr. idag er det stor forskjell i påmeldingen fra klubbene. En god ide for rekruttering er at jentene tar med seg venninner som ønsker å prøve basketball. Her har Sverresborg Hoops allerede gjort en god jobb. Dette vil vises på rekrutteringen i fremtiden.Vi ønsker oss mange jenter på basketskolen.

Vi gleder oss allerede!

Share this Post