Bærum Open 2021

Bærum Open 2021

Midtbyen J19 reiste i år til Bærum Open, Norges desidert største turnering, hvor nesten 200 lag fra hele landet var påmeldt. Kampene er kortere og spilles over 2×10 minutter, istedenfor ordinære 4×10. Jentene reise nedover fredag kveld og spilte 4 kamper i løpet av turneringen. Det endte med tap i kvartfinalen mot regjerende norgesmestre Ulriken Eagles.

Første kamp var tidlig på morgenen mot Hop fra Bergen. For vår del var kampen preget av at jentene ikke kom fram til Fornebu og hotellet før seint kvelden før. Til tross for dette hang vi lenge med laget fra Bergen og vi spilte en god kamp. Vi fikk også erfare hvor viktig det er å ha lyst til å slåss for ballen, og at man må tåle å være mer fysiske jo høyere nivået blir. Kampen endte til slutt 34-20 til Hop etter at det rant på en del poeng mot slutten av kampen.

I andre kamp lørdag var jentene særdeles mer sultne og åpnet sterkt mot Ullern fra Oslo. Det var tydelig at vi hadde lært fra kampen tidligere på morgenen, jentene viste en helt annen vilje til å slåss om ballen mot Ullern. Spesielt utmerket Marthe Eide seg under kurven med tøffe drives og mange returtakninger. Lana Lacken og Maja Osmundsvåg markerte seg også med henholdsvis 2 og 4 tre-poengere hver. Midtbyen styrte kampen inn til 24-17.

Etter 2 tøffe kamper mot Hop og Ullern var det et tydelig redusert lag som gikk på banen i 3. kamp mot Høybråten. Etter 1. omgang lå vi under med 10 poeng og måtte omstille oss i pausen. Gjennom en thriller av en kamp ble det ekstraomgang ved lik stilling 29-29. Etter endt ekstraomgang var det Midtbyens jenter som trakk det lengste strået, og kom seirende ut med stillingen 33-32.

Saken fortsetter under bildet.

Laget ble ferdige relativt tidlig med sine kamper på lørdag, og hadde god tid til restitusjon og sosialt før kamp på søndag formiddag hvor Ulriken Eagles ventet, et svært godt og erfarent lag. Det var tydelig at våre jenter hadde en viss mengde ærefrykt for laget fra Bergen, men ble mer og mer komfortable utover kampen. Det ble en tung kamp for vår del, men vi er nok bedre forberedt til neste gang vi møter Ulriken. Kampen endte for øvrig 47-7 til Ulriken Eagles.

Vi må si oss godt fornøyde med helgen. Vi fikk en sterk pulje innledningsvis, hvor nummer 3-4 i puljen møtte hverandre igjen i finalen under B-sluttspill. Det å ryke i kvartfinalen mot turneringens desidert beste lag er godkjent. Verdt å nevne er at alle på laget i stor grad har bidratt, og at samtlige har notert seg for poeng i løpet av helga. Laget skal spille kamp igjen allerede på fredag 24. september når regionseriene begynner, og Midtbyen tar imot NTNUI Noobs i Munkvollhallen i 1. divisjon kvinner.

Share this Post