Midtbyen til 5. plass i Firi-ligaen!

I sin første sesong i Firi-ligaen kom Midtbyen pĂ¥ 5. plass bĂ¥de pĂ¥ tabellen og i sluttspillet, som ble gjennomført i Bergen helgen 1. til 3. april. Vi ønsker Ă¥ takke Frøya Basket for god gjennomføring av  arrangementet!

Kvartfinalen mot Ullern Basket 56’ers ble som forventet en jevn batalje hvor Midtbyen ledet med 9 poeng med 6 minutter igjen Ă¥ spille. Damene pĂ¥ Midtbyen klarte Ă¥ skape trøbbel for Ullern i store deler av kampen, spesielt i forsvar hvor vi klarte Ă¥ ødelegge angrepsrytmen til Ullern stort sett gjennom hele kampen. OgsĂ¥ i angrep var damene til bry for Ullern ved varierende angrepsspill og et svar pĂ¥ alt. Trener for Ullern, StĂ¥le Frey uttalte i etterkant av kampen i følge basket.no at «de var vanskelige Ă¥ takle, vi prøvde alt mulig av forsvar, men de løste alt». Veteranene Tori Solberg Halvorsen og Tina Stenerud Moen tok over mot slutten av kampen og styrte Ullern inn til seier og videre til semifinale. NĂ¥r det trykket som mest manglet vi den roen vi hadde i resten av kampen og erfaring ble den utslagsgivende faktoren.

Ullern – Midtbyen, 64 – 57

Toppscorere Midtbyen: Ulrikke Bentsen 20, Pernille Mellem 12 og Kari Kyrkjebø 11

Toppscorere Ullern: Tori Solberg Halvorsen 21, Tina Stenerud Moen 18, Felicia Dyngeland Sundèn 11

Helgens andre kamp mot HøybrĂ¥ten endte med en kontrollert seier til Midtbyen. Vi dro fra i 2. periode med en 17-0 run mot HøybrĂ¥ten og kunne kontrollere kampen inn mot seier. Positivt for Midtbyen var at samtlige spillere fikk gode minutter pĂ¥ banen og notere seg for poeng.

Kampen var pĂ¥ mange mĂ¥ter en lagseier hvor alle bidro, men Emma Tallaksen markerte seg med 22 poeng, 11 returer og 4 steals.

Midtbyen – HøybrĂ¥ten, 89 – 43

Toppscorere Midtbyen: Emma Tallaksen 22, Ulrikke Bentsen 14 og Ingeborg Nævdal Gundersen 13

Toppscorere HøybrĂ¥ten: Ariam Germeskel 11, Flaka Kalmendi 11 og Frida Liholm Strøm 7

I kampen om 5. plass møtte Midtbyens damer Tromsø Storm Ungdom i en kamp som var uavklart langt ut i kampen. Midtbyen kom tidlig ut i høyt tempo om med intensitet og ledet 27-13 allerede tidlig i 2. periode. Utover kampen kom Tromsø tilbake og det var jevnt mellom lagene tidlig i tredje periode.

Etter hvert løste Midtbyen soneforsvaret til Tromsø og kunne dra fra utover i 4. periode. Midtbyen kontrollerte inn til seier med 76-66. Kampens store kjempe for Midtbyen var Ulrikke Bentsen med hele 22 poeng og 11 returer.

Midtbyen – Tromsø, 76 – 66

Toppscorere Midtbyen: Ulrikke Bentsen 22, Emma Talleksen 19 og Kari Kyrkjebø 13

Toppscorere Tromsø Storm Ungdom: Alexandra Polishcuk 30, Inrig E. Karlsen 15 og Ingeborg Gruber 13

Midtbyen Basketball ønsker Ă¥ takke alle supportere som har møtt opp i Trondheim Spektrum gjennom sesongen for Ă¥ støtte laget. Vi ønsker ogsĂ¥ Ă¥ takke alle sponsorer og samarbeidspartnere som har gjort det mulig for oss Ă¥ gjennomføre sesongen med god sportslig kvalitet.

Vi ser nĂ¥ fremover mot neste sesong og hĂ¥per pĂ¥ Ă¥ kunne komme sterkere tilbake og konkurrere om topplassering.

Midtbyen Basketball ønsker ogsĂ¥ Ă¥ rette en spesiell takk til Fredrikke Hylen som lagets kaptein gjennom sesongen. Hylen har vært uvurderlig for oss bĂ¥de pĂ¥ banen gjennom gode sportslige prestasjoner, men ogsĂ¥ utenfor banen ved Ă¥ lede laget bĂ¥de gjennom tykt og tynt. Det er med tungt hjerte at vi nĂ¥ sier takk for samarbeidet til Fredrikke Hylen, og ønsker henne all lykke videre i livet og i karrieren.