Midtbyen til 5. plass i Firi-ligaen!

I sin første sesong i Firi-ligaen kom Midtbyen på 5. plass både på tabellen og i sluttspillet, som ble gjennomført i Bergen helgen 1. til 3. april. Vi ønsker å takke Frøya Basket for god gjennomføring av  arrangementet!

 

Kvartfinalen mot Ullern Basket 56’ers ble som forventet en jevn batalje hvor Midtbyen ledet med 9 poeng med 6 minutter igjen å spille. Damene på Midtbyen klarte å skape trøbbel for Ullern i store deler av kampen, spesielt i forsvar hvor vi klarte å ødelegge angrepsrytmen til Ullern stort sett gjennom hele kampen. Også i angrep var damene til bry for Ullern ved varierende angrepsspill og et svar på alt. Trener for Ullern, Ståle Frey uttalte i etterkant av kampen i følge basket.no at «de var vanskelige å takle, vi prøvde alt mulig av forsvar, men de løste alt». Veteranene Tori Solberg Halvorsen og Tina Stenerud Moen tok over mot slutten av kampen og styrte Ullern inn til seier og videre til semifinale. Når det trykket som mest manglet vi den roen vi hadde i resten av kampen og erfaring ble den utslagsgivende faktoren.

Ullern – Midtbyen, 64 – 57

Toppscorere Midtbyen: Ulrikke Bentsen 20, Pernille Mellem 12 og Kari Kyrkjebø 11

Toppscorere Ullern: Tori Solberg Halvorsen 21, Tina Stenerud Moen 18, Felicia Dyngeland Sundèn 11


Helgens andre kamp mot Høybråten endte med en kontrollert seier til Midtbyen. Vi dro fra i 2. periode med en 17-0 run mot Høybråten og kunne kontrollere kampen inn mot seier. Positivt for Midtbyen var at samtlige spillere fikk gode minutter på banen og notere seg for poeng.

Kampen var på mange måter en lagseier hvor alle bidro, men Emma Tallaksen markerte seg med 22 poeng, 11 returer og 4 steals.

Midtbyen – Høybråten, 89 – 43

Toppscorere Midtbyen: Emma Tallaksen 22, Ulrikke Bentsen 14 og Ingeborg Nævdal Gundersen 13

Toppscorere Høybråten: Ariam Germeskel 11, Flaka Kalmendi 11 og Frida Liholm Strøm 7


I kampen om 5. plass møtte Midtbyens damer Tromsø Storm Ungdom i en kamp som var uavklart langt ut i kampen. Midtbyen kom tidlig ut i høyt tempo om med intensitet og ledet 27-13 allerede tidlig i 2. periode. Utover kampen kom Tromsø tilbake og det var jevnt mellom lagene tidlig i tredje periode.

Etter hvert løste Midtbyen soneforsvaret til Tromsø og kunne dra fra utover i 4. periode. Midtbyen kontrollerte inn til seier med 76-66. Kampens store kjempe for Midtbyen var Ulrikke Bentsen med hele 22 poeng og 11 returer.

Midtbyen – Tromsø, 76 – 66

Toppscorere Midtbyen: Ulrikke Bentsen 22, Emma Talleksen 19 og Kari Kyrkjebø 13

Toppscorere Tromsø Storm Ungdom: Alexandra Polishcuk 30, Inrig E. Karlsen 15 og Ingeborg Gruber 13


Midtbyen Basketball ønsker å takke alle supportere som har møtt opp i Trondheim Spektrum gjennom sesongen for å støtte laget. Vi ønsker også å takke alle sponsorer og samarbeidspartnere som har gjort det mulig for oss å gjennomføre sesongen med god sportslig kvalitet.

Vi ser nå fremover mot neste sesong og håper på å kunne komme sterkere tilbake og konkurrere om topplassering.

Midtbyen Basketball ønsker også å rette en spesiell takk til Fredrikke Hylen som lagets kaptein gjennom sesongen. Hylen har vært uvurderlig for oss både på banen gjennom gode sportslige prestasjoner, men også utenfor banen ved å lede laget både gjennom tykt og tynt. Det er med tungt hjerte at vi nå sier takk for samarbeidet til Fredrikke Hylen, og ønsker henne all lykke videre i livet og i karrieren.

Lenker til andre omtaler om sluttspillet:

Basket.no – Kvartfinale: https://www.basket.no/nyheter/2022/ullern-spurt-ga-semifinale/
Basket.no – vs. Høybråten: https://www.basket.no/nyheter/2022/godt-forsok-ullern/
Basket.no – vs. TSU: https://www.basket.no/nyheter/2022/ullerns-perfekte-finish/